Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker och lemoncurd. Vispa samman ägg och socker till bottnen och rör därefter ner mandelmjölet blandat med bakpulvret
Här kan du själv välja hur sött du vill att det ska vara, smaka av med sötning tills du blir nöjd. Hallontårtan fick tummen upp här hemma så jag testade att göra en chokladtårta, lika enkel, lika god tycker jag
Jag älskar lemoncurd men med en massa socker och smör i är det inte något jag äter speciellt ofta. Detta åt jag med en härlig sallad med örter, ruccola, spenat, röd lök och valnötter
Sänk värmen, vispa upp äggen och häll i kastrullen medan du vispar. Lemoncurd. En underbar och ljuvlig citronkräm som kan användas i bakverk, tårtfyllningar, glass eller varför inte på en nygräddad scones
---Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving. Mixa till en deg som du trycker ut i en form med löstagbar botten (klä den med plastfolie innan så tårtan blir lätt att lossa)
Igår var en höjdardag då mycket hanns med. Jag, barnen och mormor var till Björka Trädgårds Höstmarknad och vi gick tipsrunda för barnen, käkade glass samt grillad majs och undertecknad shoppade två hösthallon med stora fina bär till trädgården
Jag ska använda den som fyllning i en tårta tillsammans med jordgubbar, grädde och en nötbotten. Den här curden går dessutom snabbt att laga och den håller sig lätt en månad i kylen
Men jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem. Först ut är lemoncurd. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice
Mixa tillsammans med vattnet tills konsistensen blir som grädde. Det var verkligen citronträd ÖVERALLT där, vilket gjorde mig supersugen på att göra en raw, vegansk cheesecake på citron
Gör sedan din LemonCurd, börja med att tvättas citronerna ordentligt. God dag, Medina här. LemonCurd. När allting har svalnat så tar du en tartelett, pudrar över florsocker eller vaniljsocker och fyller på med först lemoncurd och sedan vaniljpudding
Skär det kalla smöret i kuber och vispa in det i curden. 1Receptet gäller för 3 dl 1 dl pressad citron 1½ dl strösocker 4 äggulor 50 g Arla® Svenskt SmörGör så här Koka upp den pressade citronsaften med socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.