Jag fick inspiration av Sveriges bästa dessert inspiratör Leila Lindholm när hon var med på nyhetsmorgon för några veckor sedan då hon gjorde denna glass
225 g frysta jordgubbar. 3 dl Arla® mild lättyoghurt vanilj. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 225 g frysta jordgubbar 3 dl Arla® mild lättyoghurt vanilj 3 dl Arla® lättmjölk 1½ msk honung
Den ena var med färska jordgubbaroch lemoncurd, och den andra var med päronmousse ochvaniljkräm. Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt
Rör i vaniljextrakt, salt och pepparmintextrakt. Det här receptet blir bäst i en glassmaskin men om du inte använder en maskin kan du lägga glassen i en burk med lock
Idag blev det en burk medvaniljglassoch en med chokladbitar och hemmahjord chokladsås i. Om du vill ha glassmed chokladsmak – börja med att hacka chokladen och koka därefter chokladsåsen enligt receptet – ställ kallt
Jag valde att göra en glasstårtaoch för att göra denna lite fräschare så gjorde jag min otroligt goda frozen yoghurt glassmedjordgubboch fyllde sedan på medvaniljglassen
De blev riktigt söta och saftiga med en god chokladsmak. Nu har jag bakat den ena sockerfriaoch mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Servera med någon form av glass, min kokosglass till exempel. Jag köper ju alltid mina kosttillskott från Proteinbutiken i ochmed att jag älskar deras pulver (och även de andra produkterna de har) men om ni vill jämföra priser på kosttillskott (man kan dock inte bara gå på pris, utan smak och kvalitet är viktigt, i alla fall för mig) så kan det vara kul att kika på den sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.