1,5 dl
(75 g) erythritol i puderform eller xylitol (för en krämigare glass)
2 tsk
vaniljextrakt
2 msk
frystorkat kaffepulver
½ tsk
salt
2 droppar
pepparmintsextrakt
6 kryddmått
flytande stevia (droppar)
Beskrivning
Obs! Det här receptet blir bäst i en glassmaskin men om du inte använder en maskin kan du lägga glassen i en burk med lock. Frys in och rör om då och då tills önskvärd konsistens.
Värm grädden i en stor kastrull på låg värme. Rör om då och då med en handvisp.
Tillsätt chokladen och fortsätta röra om tills den är helt smält. Häll i äggulorna. Fortsätt röra om på låg värme.
Tillsätt sötning och kaffepulver, vispa ihop. Höj värmen något och fortsätt vispa tills krämen tjocknar, ca 10 minuter.
Ta bort kastrullen från värmen när krämen är 60 grader. Om den blir varmare kan äggulorna klumpa sig.
Rör i vaniljextrakt, salt och pepparmintextrakt. Smaka av och droppa i sötningen. Låt svalna i kylskåpet.
När glassblandningen har svalnat helt i kylskåpet, häll ner den i en glassmaskin och följ glassmaskinens instruktioner.
När lillebror sov middag passade jag på att göra färdigt mina ekologiska ochsockerfriasmoothieglassar som jag påbörjade härom dagen när vi fick smoothie över
Du kan givetvis välja att smaksättamed något annat om du föredrar det. Glasyren gjorde jag av Philadelphia färskost som jag blandade med Sukrin melis - florsocker i form av ett sötningsmedel som är gjort av Erythritol, en sockeralkohol som är naturlig och som inte skadar tänderna
) Jag fick nämligen en förfrågan här på bloggen om rabarberrecept, och blev då inspirerad till att göra en helt laktosfri ochsockerfriglass där den ena har smakav rabarber och den andra har smakav lemon curd
Vuxna chokladbollar medsmakav Nutella, kaffeoch arrak. Dessa chokladbollar är en grymt god kombination av Delicato och dammsugare, med andra ord en riktig smakrik chokladboll
SEG KAFFEKOLAMED FLINGSALT. Det är tyst som i kyrkan här inne hos mig, dock så tänker jag att ni säkert är ute och julhandlar och inte riktig har tid med den här gamla bloggtackan
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Ja, helt galet men den smakar gudomligt. Jag fick inspiration av Sveriges bästa dessert inspiratör Leila Lindholm när hon var med på nyhetsmorgon för några veckor sedan då hon gjorde denna glass
Glassen blir jättegod (om man gillar godissmaken) och får en lagom mjuk konsistens. Det är ju inte allt godis som lämpar sig att smälta ner i gräddmjölk och göra glass på
Smakaavmed salt och peppar. Servera gratängen med potatis, gärna stekt eller ugnsrostad. Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.