När lillebror sov middag passade jag på att göra färdigt mina ekologiska och sockerfria smoothieglassar som jag påbörjade härom dagen när vi fick smoothie över
1,5 liter vatten6 st ekologiska citroner (Extra viktigt eftersom man kokar hela skalen)4 dl xylitol/björksocker eller annan valfri sötning (smaka av tills lagom sötma). 1,5 liter vatten6 st ekologiska citroner (Extra viktigt eftersom man kokar hela skalen)4 dl xylitol/björksocker eller annan valfri sötning (smaka av tills lagom sötma). 6 st ekologiska citroner. 6 st ekologiska citroner
En av chokladkakorna, Couvertychokladen, var vegansk, sockerfri och innehöll 100 % kakaobönor. 1 ”block” finriven couvertyrchoklad (alt ca 30 g sockerfri Cavalier choklad). 1 ”block” finriven couvertyrchoklad (alt ca 30 g sockerfri Cavalier choklad)
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. På senaste år har det kommit fler och fler alternativ i butikerna och det märks att efterfrågan är stor
Lägg ner alla ingedienserna utom kokosen i matberedaren och kör på full fart tills smeten är jämn. Om smeten känns torr kan man ha i lite vatten eller lite mer kaffe
Här kommer receptet på tårtan jag gjorde till Inga-Lisas 1-års kalas. Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Denna kladdkaka som jag personligen tycker kan vara minst lika god som en vanlig kladdkaka, innehåller inget tillsatt socker i huvudtaget, utan får all sin sötma från torkade ekologiska dadlar och lite honung
Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.