Lägg alla ingredienserna utom citronsakl och salt i en tjockbottnad, vid kastrull. Låt koka upp och låt sedan sjuda på låg/medellåg värme i ca 30-35 minuter
Gjorde lakritskola härom dagen, blev så gott, tokälskar ju lakrits så denna kola passar mig perfekt. -) och andra hälften av kolorna i Salmiakchoklad, båda chokladsorterna passar utmärkt ihop med lakritskolan
Chokladdoppadlakritskola med havssaltDen var verkligen lika god som jag trodde. I Johanna Westmans bok Julgodis för små och stora sockerbagare finns massvis med goda recept och denna kola har jag varit sugen på att testa länge
Från vänster Trillingnöt, Chokladkola, Glöggtryffel, Chokladdoppadlakritskola (och några jag inte chokladdoppat, för Kirons skull då han inte är så förtjust i choklad)
Jösses, vad tiden bara rusar iväg. Snart är det julafton och det känns som förberedelserna här hemma nästan står still, får verkligen ligga i nu de sista dagarna
Klä en form, ca 20x20 centimeter med bakplåtspapper. Krossa karamellerna i en mortel. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta
Här kommer då sista julgodiset för i år, chokladdoppadlakritskola med havssalt. Här kommer då sista julgodiset för i år, chokladdoppadlakritskola med havssalt
Jag tror att receptet på den goda lakritskolan kommer från Johanna Westman. Chokladdoppadlakritskola3 dl grädde3 dl socker1 dl sirap1 msk kakao0,75 dl turkisk peppar2 tsk smör200 g mörk chokladhavssaltKrossa karamellerna i en mortel
Sockerfriachokladdoppade eko-bananer. 7 Juli 2016 /. 21. 02 /. Recept. /. Permalink /. 0. I går när jag slängde ihop lite ekologisk raw-choklad för att stilla mitt sötsug passade jag på att doppa några bananer i smeten, hivade på lite kokos och ställde sedan in dem i frysen
Lakritskolan kommer nog från och med nu vara mitt favoritjulgodis. Chokladdoppadlakritskola med havssaltmånga kolor1 påse turkisk peppar (finns säkert i olika storlekar, men en liten påse i så fall)3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl sirap1 tsk kakao2 tsk smör300 g mörk chokladhavssaltKrossa turkisk pepparn i en mortel till ett fint pulver
Klä en lagom stor form (jag använder en lasagneform) med bakplåtspapper. Koka kraftigt upp vispgrädde, socker, sirap, kakao och de mortlade karamellerna i en vid gryta
1. Klä en form, ca 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper. 2. Krossa karamellerna i en mortel. 3. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.