15 men
jag tycker det blir för tjockt, kanske 20x20 cm passar bättre. Häll upp kolasmeten i formen och låt stelna i kylskåp cirka 20 minuter Skär den stelnade kolan i 2–3 centimeter stora bitar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper.
Själv är jag ingen lakritsfantast men efter att en kollega pratat om lakritskolan från chokladfabriken och undrade om inte jag kunde göra något liknande kom jag att tänka på Johannas recept
Ludvig var en tomtenisse och Ella i skönsjungande tärna, eller tärning som Ludvig kallar det. I morse var det först glögg och pepparkaka i personalrummet och senare lussefirande i matsalen, då med skönsång från eleverna
Det är första året jag gör denna och den kommer absolut att göras igen. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta
Kolan stiger i kastrullen och du vill inte att det skall rinna över. Gör alltid kola i omgångar om du vill ha mycket kola och snälla, detta är absolut inget som barn skall vara med på
Här kommer ytterligare en variant för alla choklad/lakritsälskare varav jag och Mathias är två. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman
Strö över lakritsströssel, eller svarta sesamfrön för både smak och utseende. Slutligen ställdes formen i kylen, förvara den där i minst en timme före uppskärning och provsmakning
Passar på att önska alla en riktigt God Jul och hoppas att ni har många mysiga timmar framför er. Här kommer då sista julgodiset för i år, chokladdoppad lakritskola med havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.