Chokladdoppad lakritskola, glöggtryffel och julpyssel.
mittdittochdatt
mittdittochdatt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 st (recept från Coop.se)
  • dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 2 msk lakritspulver eller
  • 0,5 deciliter krossad turkisk peppar
  • 1 msk smör
  • 100 g choklad
  • 1 msk strössel eller flingsalt)
  • 15 men jag tycker det blir för tjockt, kanske 20x20 cm passar bättre. Häll upp kolasmeten i formen och låt stelna i kylskåp cirka 20 minuter Skär den stelnade kolan i 2–3 centimeter stora bitar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper.
  • 25 st)
  • 1 dl grädde
  • 25 g smör
  • 5 msk socker
  • 3 msk valfri glögg (med eller utan alkohol ;))
  • 200 g choklad, gärna med hög kakaohalt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.