Johanna Westmans chokladdoppad lakritskola med havssalt
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 13 dl strösocker
  • 11 dl sirap
  • 11 msk kakao
  • 10,75 dl turkisk peppar
  • 12 tsk smör
  • 1200 g mörk choklad
  • 1 Ca 60 stycken3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl sirap 1 msk kakao 0,75 dl turkisk peppar 2 tsk smör 200 g mörk chokladKlä en form, ca 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper. Krossa karamellerna i en mortel. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka kraftigt utan lock och utan att röra tills termometern visar 117–120 grader eller tills smeten klarar kulprovet, se sidan 54. Det tar ca 15 minuter i en vid gryta. Rör om då och då. Rör ner smöret och häll smeten i formen. Ställ kolan kallt att stelna. Smält under tiden chokladen i vattenbad, se sidan 25, låt den svalna. Det ska helst bara vara ca 10 graders skillnad på kolan och chokladen! Skär eller klipp kolan i bitar. Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper. Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.