Här kommer ett recept till på julgodis. Receptet är hämtat från Monica Ahlberg med små justeringar. ca 12 bitar skumtomtar2 dl socker1 dl vispgrädde50 gram smör150 gram vit chokladBlanda ihop skumtomtar, socker, grädde och smör i en kastrull
(--------Så, det var alla mina julgodisar. (ca 60 st)3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl sirap1 msk kakao½ påse turkisk peppar2 tsk smör200 g mörk choklad - 70% kakaohaltKlä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper. Koka upp under omrörning och låt koka ordentligt ca 10-15 min, till 117-120 grader, eller tills kolan klarar ett vanligt kulprov. ca 10-15 min. 117-120 grader
Då har jag julgodiset för er här. Jag är den enda i min familj som gillar lakrits men tydligen så var den här kolan så god att även mina två icke-lakritsälskare äter den med glädje
Ja receptet har jag sett i många bak och matlagningstidningar i år, men ursprungsreceptet kommer från Johanna Westmans bok Julgodis för stora och små bagare
GLÖGGTRYFFEL (recept ur "Livet goda-Julgodis". Från vänster Trillingnöt, Chokladkola, Glöggtryffel, Chokladdoppadlakritskola (och några jag inte chokladdoppat, för Kirons skull då han inte är så förtjust i choklad)
Jösses, vad tiden bara rusar iväg. Snart är det julafton och det känns som förberedelserna här hemma nästan står still, får verkligen ligga i nu de sista dagarna
Låt koka upp och låt sedan sjuda på låg/medellåg värme i ca 30-35 minuter. Jag rekommenderar en termometer, när temperaturen visar 124-125 grader är kolan klar
Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Låt sedan koka kraftigt utan lock och utan att röra tills termometern visar 117-120 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.