Häll smeten i formen, strö över flingsalt och citronskal och låt stelna. 1 tsk flingsalt. Klä en form (ca 15 x 20 cm) med smort bakplåtspapper. 1 tsk flingsalt
I tisdag när jag var hemma med Ludvig gjorde vi lakritskola. Lakritskola . Några medflingsalt på och några med hjärtanströssel, riktigt goda vilket som
Saltlakritskolamed sting i, det ni. Provade ett recept här hemma med turkisk peppar i. flingsalt. Gör alltid kola i omgångar om du vill ha mycket kola och snälla, detta är absolut inget som barn skall vara med på
Chokladdoppadlakritskolamed havssaltDen var verkligen lika god som jag trodde. I Johanna Westmans bok Julgodis för små och stora sockerbagare finns massvis med goda recept och denna kola har jag varit sugen på att testa länge
Igår fick vi iaf gjort en godissort till som ska vara med på gottebordet. 3 dl vispgrädde3 dl socker1 dl sirap1 msk kakao0,75 dl Turkisk peppar (hårda salta godisar)2 tsk smör200 g mörk chokladflingsaltKrossa karamellerna. Ta av från plattan och rör i smöret och häll sedan smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x20 cm
Klä en form, ca 20x20 centimeter med bakplåtspapper. Krossa karamellerna i en mortel. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta
Har sett att många gör lakritskola så här i juletid så jag blev lite nyfiken att testa själv. Satte mig och googlade runt och det verkar som att originalreceptet kommer från Johanna Westmans bok "Julgodis", så jag beslöt mig för att utgå från hennes recept med några smärre modifikationer
Var med och rösta vetja. Jag tror att receptet på den goda lakritskolan kommer från Johanna Westman. Chokladdoppadlakritskola3 dl grädde3 dl socker1 dl sirap1 msk kakao0,75 dl turkisk peppar2 tsk smör200 g mörk chokladhavssaltKrossa karamellerna i en mortel
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och krossade karameller i en kastrull med hög kant. Strö över lite flingsalt på toppen av chokladen innan den stelnat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.