Snickerskladdkaka
fixasjalv.se-1
fixasjalv.se-1
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • KLADDKAKA
  • 1100 g smör
  • 12 1/2 dl strösocker
  • 12 ägg
  • 11 dl vetemjöl
  • 13 msk kakao
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 1 NOUGATLAGER
  • 11 burk marshmallow fluff
  • 11 dl jordnötssmör
  • 1 NÖTKOLALAGER
  • 11 burk karamelliserad mjölk
  • 1200 g salta jordnötter
  • 1 CHOKLADTÄCKE
  • 1250 g blockchoklad
  • 1 KLADDKAKA 100 g smör 2 1/2 dl strösocker 2 ägg 1 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker NOUGATLAGER 1 burk marshmallow fluff 1 dl jordnötssmör NÖTKOLALAGER 1 burk karamelliserad mjölk 200 g salta jordnötter CHOKLADTÄCKE 250 g blockchokladSå gör du: 1 stor Snickerskladdkaka KLADDKAKA Sätt ugnen på 175° Smält smöret. Rör ner socker och ägg, blanda väl Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord avlång form (ca 30 x 11 cm) med bakplåtspapper som sticker upp över kanten Grädda mitt i ugnen 12- 14 minuter Håll koll- den ska vara lite kladdig Låt kallna helt NOUGATLAGER Rör ihop marshmallow fluff och jordnötssmör Kör 30 sekunder i mikron om den känns hård Häll nougaten på den kalla kladdkakan Låt nougaten sätta sig.  NÖTKOLA Blanda ihop den karamelliserade mjölken och jordnötterna Häll nötkolan på nougatlagret Låt stå kallt ca 30 minuter. Den stelnar inte helt, men blir ganska fast
  • CHOKLAD Smält blockchokladen i mikron eller i vattenbad Ta ur kakan ur formen och lägg den på ett bakgaller med ett bakplåtspapper under. Häll på chokladen och sprid ut med en slickepott Gör Snickers karakteristiska mönster (fyra "vågor") med en sked på kakan (se bild nedanför) Ställ svalt för att stelna GODISPAPPER (OM DU VILL) Skriv ut Snickerspappret längst ner i artikeln Klipp kanten efter sista s:et i sicksack-mönster Vira pappret runt kladdkakan och vik in där det behövs Voila! Färdig att imponera på gästerna 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.