Kladdkaka med jordnötskola
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1100 g mörk choklad
  • 12 msk jordnötssmör
  • 12 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 11 msk kakao
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12,5 dl vetemjöl
  • 11 burk marshmallowfluff
  • 11,5 dl crunchy jordnötssmör
  • 1220 g gräddkola (t ex werthers original)
  • 12 msk vispgrädde
  • 12 dl salta jordnötter
  • 1200 g choklad av valfri sort
  • 1 Kladdkaka150 g smör 100 g mörk choklad 2 msk jordnötssmör 2 ägg 2 dl strösocker 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 2,5 dl vetemjöl
  • 1 Nougatfluff1 burk marshmallowfluff 1,5 dl crunchy jordnötssmör
  • 1 Jordnötskola220 g gräddkola (t ex werthers original) 2 msk vispgrädde 2 dl salta jordnötter
  • 1 Till garnering200 g choklad av valfri sortSätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform, ca 30 x12 cm. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen. Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen. Vänd försiktigt ner kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet. Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp ca 3 timmar. Nougatfluff
  • Rör ihop mashmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Värm i mikron i ca 20 sekunder på full effekt Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet. Jordnötskola
  • Smält karamellerna tillsammans med grädden i mikron tills all kola är smält. Rör ner jordnötterna och häll blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp ca 20 minuter Smält chokladen i vattenbad och ringla över kakan i ett fint mönster. Låt stelna före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.