Om du hellre vill ha chokladgarnering så smält chokladen och blanda med olja. I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Hacka chokladen och häll ner den. Chokladkolakräm75 g smör0,5 dl socker0,5 dl sirap1 msk kakao1 tsk vaniljsocker1,5 dl grädde200 g choklad välj mjölkchoklad eller en mörk choklad om du föredrar det. 200 g choklad välj mjölkchoklad eller en mörk choklad om du föredrar det
Ha den andra dl sockern förbered och häll i lite i taget i äggvitanmedans du vispar. Du kan välja att servera denna som en stubbe alt skära upp den direkt, tänk på att skära med en brödkniv och inte trycka utan verkligen såga igenom
Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper. 1Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. 1Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.