Jag har testat att göra soppan både med spenat och med rödbetsblast, både med bondbönor och med vanliga ärtor, och både med fryst tinad fisk och färsk dito
Jag var jättesjuk och fick ligga kvar på sjukhuset i flera veckor med antibiotikadropp, men när jag så småningom frisknade till så pass att jag kunde äta kom de söta nunnorna varje morgon - frasande och styvstärkta i sina stora dok - och frågade vad jag ville ha till mat
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Toppa laxenmed den rivna parmesanosten. Här använder jag genvägen med smaksatt crème fraiche. Lax i portionsbitar är snabb middagsmat som kan varieras på många olika sätt
Förbered önskat tillbehör att servera till din laxmed fetaosttäcke. Smula fetaost i en bunke och blanda med creme fraiche, spenat samt salt och vitpeppar
Skrapa sedan ner allt i skålen med soltorkade tomater. Skär bort skinnet från laxen om den har det. Blanda grädde med maizena och chipotlepasta och ha ner i pannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.