) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganacheoch hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
450 g frysta blåbär 2 msk potatismjöl 2 msk strösocker 100 g hackad vit choklad Smuldeg 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 150 g smör i tärningar 2 msk strösocker 0,5 tsk salt Servering. 100 g hackad vit choklad
Dekorera med ett chokladrör (här har jag beskrivit hur man gör) och en halv passionsfrukt eller flaga chokladenmed hjälp av en potatisskalare och strö ut raspet över tårtan
Skär kakan i mindre bitar medan den är varm. Slå i margarinet eller smöret och uppvispade ägg. Tryck ner de hackade nötterna (och den hackade vita chokladen) och grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min. 200 g hackade hasselnötter eller 100 g hasselnötteroch 100 g vit choklad
Toppa med en sked mandarinkompott och avsluta med att strö över chokladochhasselnötter. I år kände jag för att ”piffa upp” den klassiska desserten en aning och kokade en kompott av mandarinsaft- och klyftor som jag toppade desserten med
Det är ett enkelt och supergott recept på klassiska Gaffelkakor medchokladochhasselnötter. Hasselnötterna går självklart bra att utesluta om man är allergisk
Jag älskar ju småkakor och jag älskar choklad så om man får in choklad i en småkaka så tycker jag att det är hur gott som helst =) Här har jag även slängt in lite hasselnötter som ger en trevlig smakbrytning och den knapriga hasselnöten är väldigt god tillsammans med den spröda kakan
Det fick bli en enkel smulpajmed lite extra gotte. Jag älskar smulpaj så den satt fint tycker jag. Jag rev ner vitchokladoch toppade med hackade hasselnötteroch råsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.