Dela blomkålen i mindre bitar och lägg den i en matberedare. Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu
se, nämligen brysselkål med bacon och parmesanost. Så himla gott och enkelt. Som tur var åkte jag och handlade samma kväll och kunde inte sluta tänka på inlägget om brysselkål
Hetta upp oljan i en kastrull och hacka vitlöken fint. Häll över tomaterna och ha i tomatpurén. Koka upp och låt sedan såsen koka minst en halvtimme på svag värme
Ta bort blasten från blomkålshuvudetoch skölj sedan av det. Hel ugnsbakad blomkål är en populär vegetarisk maträtt som ofta förekommer på matbloggar runt om i världen
Skölj blomkålenoch skär den till mindre träd. Lägg på ett lager blomkål. Skär även blasten till strimlor och stocken till mindre bitar och lägg dessa i botten av en ugnsform
Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålen med smör. Detta blev dock jättegott och passade perfekt denna kyliga måndag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.