½ dl citroncurd - gärna hemmagjord. Det är samma botten som min tidigare pannacottatårta med hjortron, men den här gången med en chokladsmörkräm, citroncurdsgrädde och färska hallon
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Blåbär/hallon. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Jag älskar att smaksätta bland annat mjuka kakor, muffins och småkakor med bittermandel som ger just smaken av mazarin - och då kör jag bittermandelarom från Dr
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 1-4 msk kokossocker (beroende på hur sött man vill ha det). 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. Grädda i ugn på 200 grader i ca 15-20 minuter tills pajen är gyllenbrun. 1-4 msk kokossocker (beroende på hur sött man vill ha det)
Teresia på Söta Saker får väl nästan kallas för Bakdrottningen nummer ett - med en av landets mest välbesökta bakbloggar, och med två kakböcker i bagaget och en tredje på gång
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Med tanke på att jag hade både färska hallon och blåbär passade jag på att gör en paj. Linda är verkligen en sann inspirationskälla som ständigt matar oss följare med godsaker på hennes instagramkonto @lindasbakskola
Här är en uppdatering och förbättring på ett av mina äldre recept som en läsare hade uppmärksammat att jag glömt skriva ut en av huvudingredienserna-(valnötterna) på och som den pedantiska perfektionist jag är när det kommer till sånt så har jag bakat receptet på nytt och gjort en del ändringar
Vispa philadelphiaosten mjuk, vänd ner gräddblandningen och vispa med elvisp några minuter, är den lite lös kan du vispa lite längre eller låta den vila en stund i kylskåp, annars brer du på krämen över kakan (känn så kakan inte är varm) och strör jämnt ut hallon över hela kakan och rullar ihop den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.