Mazarinsmaken (det vill säga bittermandelarom) är så gott att blanda med flera olika smaker, varav en är just choklad (hallon, blåbär och banan är andra smaker som är toppen
Godmorgon & glutenfritt bröd ½ pkt jäst. Jag bakade ett glutenfritt formbröd häromdagen. (jag använder Finax röda, för icke glutenfritt använder du vanligt mjöl, ta lite mindre mängd bara)
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
En glutenfri chokladtårta inspirerad av den italienska chokladglassen. STRACCIATELLATÅRTA MED HALLON. Sedan toppar du tårtan med ett berg av hallon och riven choklad (chokladspån)
I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Smält smör och glutenfritt ströbröd. I med smeten i den bröade formen och klicka i hallon. 2,5 dl glutenfri mjölmix. 2 dl hallon. 2,5 dl glutenfri mjölmix. 2 dl hallon
Denna variant har jag toppat med hallon. När mazarinerna är färdiggräddade låter jag dom svalna och toppar varje mazarin med hallon (jag kokar dom, men det går också bra att mosa tinade/färska) och sötning efter smak
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Går du in på Glutenfritt så hittar du exempelvis mig och några till. Med de här ljust rosa havrecookiesen med frystorkade hallon tror jag att leendena kommer att sprida sig som en präriebrand kring bordet
Häromdagen gjorde jag en glutenfrijordgubbspaj som gick hem hos mina killar. 2 dl (90 g) glutenfri mjölmix. 2 dl glutenfritt havregryn. 2 dl (90 g) glutenfri mjölmix. 2 dl glutenfritt havregryn
Jag har inte väldigt mycket erfarenhet av brownie men hittade ett recept på internet som jag gjorde om till glutenfritt men jag misstänker att tiden för gräddning var felangiven i grundreceptet för där stod det 30 minuter och efter 30 minuter var smeten rinnande som vatten i ugnen så jag gräddade den nog mer i 60 minuter. 1 ask (125 gram) färska hallon. Häll smeten i en fyrkantig form (cirka 20 x 20 cm) täckt med bakplåtspapper, toppa med hallonen, tryck ner dom i smeten (dom vill gärna flyta upp och det gör ingenting). 1 ask (125 gram) färska hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.