Det börjar närma sig påsk. Och som vanligt brukar det bli ett och annat fikatillfälle då. Ville därför passa på att tipsa om några passande påskbakelser
Gör små kringlor av degen och släpp ner i en kastrull med kokande vatten. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt)
Det passar då ganska bra med att ta en paus med småländskakringlor. Vill du istället ha söta kringlor kan du byta ut rågmjölet mot vetemjöl, mjölken mot grädde och när kringlorna precis bakat färdig så penslar du dem med smör och doppar dem i strösocker
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på kringlor. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt kringlorna svalna och smält sedan lite smör och pensla på dem och doppa kringlorna i strösocker innan servering
Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Tog många år innan jag testade att göra kroppkakor för första gången, hade fått för mig att det var äckligt
Rulla sedan bitarna till längder och forma dem som kringlor. Koka upp vatten i en vid kastrull, tillsätt lite salt och när kringlorna jäst färdigt kokar du dem några stycken åt gången i några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.