Ganska stora med hjorthornssalt och sur grädde. Min mamma bakade ofta kringlor. Så jag blev så glad nu när jag hittade det här enkla receptet fast med bakpulver
Traditionen medsockerkringlor kommer från mormor, Hälsingestinta till börden. Ok, den gravade laxen, en len kyckligleverpastej, glasmästarsill och fina små köttbullar med lite anjovisspad i smeten, det tubbar jag inte på
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på kringlor. Låt kringlorna svalna och smält sedan lite smör och pensla på dem och doppa kringlorna i strösocker innan servering
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper på. Rulla sedan bitarna till längder och forma dem som kringlor. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem på en handduk innan du lägger över dem på plåtarna igen
Visst är det gott med en kringla med smör på. Här får du receptet på riktigt goda bondkringlor. Lägg degen på ett mjölat bakbord och baka ut till 16-18 stora kringlor
Det medförde att allt socker som landade bredvid kringlorna formades till någon typ av "sockermatta" som var hemskt svår att bryta loss från kringlorna
Forma längderna till kringlor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Receptet på de här underbart goda sockerkringlorna har jag fått av Gunbritt eller Gunke som mina barn alltid har kallat henne
Hemma hos mamma finns det nästan alltid en burk på bänken medkringlor. Blanda hjorthornssalt i mjölken och tillsätt detta tillsammans med ägg och nästan allt vetemjöl
Av en vanlig enkel vetedeg med kardemumma, är grunden till dessa spröda kringlor. Alltid när man kom på besök hade hon bakat en stor burk som jag fick ta med hem
Traditionen medsockerkringlor kommer från mormor, Hälsingestinta till börden. Ok, den gravade laxen, en len kyckligleverpastej, glasmästarsill och fina små köttbullar med lite anjovisspad i smeten, det tubbar jag inte på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.