Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i kallt vatten. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner lite i taget i degvätskan
Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Mosa potatisarna och rör ner dem tillsammans med vatten, salt och det mesta av mjölet
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Vanliga formbullar som jag smaksatt med pepparkakskrydda i stället för kanel. Prova, jättegott. 40-45 stycken150 g smör/margarin5 dl mjölk1 pkt jäst1 dl socker1 tsk salt2 tsk malen kardemumma1,4 l vetemjöl (850 g)Fyllning125 g mjukt smör1½ dl strösocker4-5 tsk pepparkakskrydda (finns färdigt i påse)Penslingett uppvispat äggpärlsockerUgnsvärne - 225-250 graderSmält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader
Finns det lyxigare än nybakt bröd på morgonen. Ett otroligt enkelt recept med få ingredienser, du fixar degen på kvällen och häller upp det på morgonen och vips in i ugnen
Det här afrikanska stekpannebrödet är jätteenkelt att baka. Det innehåller ingen jäst, och har därför ingen jästid, vilket gör det till ett snabbakat bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.