Kringlor (sk pretzels) finns i alla möjliga varianter – mjuka, hårda, söta och salta. Dessa är mer åt det salta brödhållet och funkar bra som ett tilltugg på middagsbordet
Bred chokladen över kakan och toppa med kringlor och flingsalt. 1125 g smör, saltat och smält. 120 kringlor, saltade. 1Kaka1,25 dl jordnötssmör 125 g smör, saltat och smält 200 g digestivekex, krossade (eller mariekex) 1,5 dl florsocker. 1Topping150 g choklad (ljus) 20 kringlor, saltade flingsaltKlä en avlång brödform med bakplåtspapper
När det salta sjunkit ner, då kommer småkakorna fram. Jul utan sockerkringlor ( och Ljunqvists pepparkakor, se tidigare recept) har jag svårt att tänka mig
Gör små kringlor av degen och släpp ner i en kastrull med kokande vatten. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt)
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på kringlor. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt kringlorna svalna och smält sedan lite smör och pensla på dem och doppa kringlorna i strösocker innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.