I söndags blev det i alla fall bullbak, och denna gång gjorde jag kalljästa sådana. Onsdag och ledig dag, jag hade planerat kakbak men har inte kommit till skott ännu
De här källarfranskorna behöver bara jäsa en gång, vilket gör att de kan bakas samma morgon de ska ätas ifall man är uppe tidigt och inte avlider av hunger
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är riktigt upplöst. Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet
Kalljästavetebullar. Kalljästa bullar med en marmelad på rabarber och kanel. Kalljästavetebullar. Till min födelsedag ville jag baka en tårta, för att även hinna med ett bullbak (bullar bakade samma dag) fick det bli att sätta degen redan kvällen innan
Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.