Koka potatisen mjuk, krossa den och blanda med smör, mjölk och grädde medan potatisen är varm. Skär ner sidfläsket till små kuber och strimla purjolöken fint
Klassiker som man kan göra på många olika sätt. Skala och koka potatisen i väl saltat vatten. Salta och peppra oxfilen och bryn den i stekpannan, bereoende på hur står oxfilén är kan man steka klart den i pannan eller baka den i ugnen om biten är lite större
När det bubblar upp klar vätska ur biffarna är de färdiga. Servera blandningen till biffar och mos. 1 Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. 2 Blanda först mjölk och ströbröd i en bunke. 3 Bryn bacon och purjolök cirka 2 minuter och vänd ner spenatbladen. 5 strimlad purjolök
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Koka potatisen mjuk, krossa den och blanda med smör, mjölk och grädde medan potatisen är varm. Skär ner sidfläsket till små kuber och strimla purjolöken fint
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.