Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Hej. Nu är vi tillbaka hemma igen. Hade gärna stannat längre i stugan, speciellt eftersom vi haft så mycket annat och det blivit så sent om kvällarna så vi knappt varit där känns det som
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och låt det svalna. Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör
Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper
Täck dem med en brödduk och låt dem jäsa i ca 50 - 60 minuter. Sätt in formarna på gallret i den nedre delen av ugnen och grädda i ca 40 - 50 minuter, eller tills bröden är 98 C inuti
1. Skär äpplen tunt med mandolin. Strö över kanel. 2. Ugnstorka i 70 grader i cirka 5 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut ånga
Chokladtårta. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna
En värmande soppa med massor av c-vitamin fick livsandarna att stiga några grader. -). (Om du använder sådana där dallriga Fond du Chef-klumpar, lägg i dem när vattnet har kokat upp)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.