Seglarbullar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 90 g äggula (6)
  • 1130 g strösocker (1,5 dl)
  • 140 g maizena majsstärkelse (0,75 dl)
  • 11 vaniljstång
  • 1375 g mjölk, 3 % (3,75 dl)
  • 130 g osaltat smör
  • 1570 g vetemjöl (9,5 dl)
  • 13 g salt (0,5 tsk)
  • 15 g malen kardemumma (1 tsk)
  • 150 g jäst
  • 1250 g mjölk (2,5 dl)
  • 1110 g smör, rumstemperatur
  • 155 g ägg (1)
  • 1 smält smör
  • 1 strösocker
  • 1 Vaniljkräm till seglarbullar90 g äggula (6) 130 g strösocker (1,5 dl) 40 g maizena majsstärkelse (0,75 dl) 1 vaniljstång 375 g mjölk, 3 % (3,75 dl) 30 g osaltat smör
  • 1 Vetedeg till seglarbullar570 g vetemjöl (9,5 dl) 3 g salt (0,5 tsk) 5 g malen kardemumma (1 tsk) 130 g strösocker (1,5 dl) 50 g jäst 250 g mjölk (2,5 dl) 110 g smör, rumstemperatur 55 g ägg (1)
  • 1 Garnering smält smör strösockerVaniljkräm
  • Blanda äggulor, socker och maizena i en bunke.
  • Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp under omrörning och plocka sedan upp stången.
  • Häll blandningen i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på
  • medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm.
  • Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen. Vetedeg
  • Blanda de torra ingredienserna i din matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och arbetar degen ytterligare 10 minuter tills den bildat gluten och känns glansig och fin på ytan.
  • Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 15 minuter.
  • Dela degen i 18 lika stora bitar och rulla ihop till bollar. Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 40-60 minuter, beroende på hur varmt det är i rummet.
  • Sätt ugnen på 220 grader. Spritsa i vaniljkräm i mitten på varje bulle och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Pensla bullarna med smält smör och rulla runt i strösocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.