Testade ett recept med Kronfågels nya Smak på världen India- kryddmarinerade kycklingbitar. Själva kryddningen i den indiska är dock mycket mild så det känns som att man behöver plussa på det lite för att det ska bli lite drag
IndiskgrönsaksgrytaDu behöver. 2 msk ghe (ett indiskt smör som används i ayurveda-matlagning). 1-2 vitlöksklyftor. Av RedaktionenFotografDavid Back 2 msk ghe (ett indiskt smör som används i ayurveda-matlagning). 1-2 vitlöksklyftor
En syrlig, smakrik och ganska torr grönsaksgryta, som en Indisk wok nästan. 8 dl blomkål5 dl zucchini2-3 dl morötter1-3 msk currymasala 1/2 tsk hing1 skvätt rapsolja eller några msk ghi1 tsk nymortlad svartpeppar och eller chili2-10 msk pressad citron, färsk1-2 tsk saltGör så här. Skala morötterna och skär den i tunna stavar ½ x 3cm, bryt sönder blomkålen i små buketter och skär zucchinin i 1-2 cm stora kuber. Koka först morötterna i 6-8 minuter och häll därefter i blomkålen och zucchinin. Ett altenativ för att få grytan mindre syrlig kan vara att tillföra 2-5 msk creamy coconut i grytan och inte ta så mycket citron. Tärna potatisen i 1-2 cm stora kuber och hetta upp oljan till ca 180 grader. Fritera i omgångar ca 3-4 dl åt gången annars blir inte potatisen knaprig utan bara oljekokt. 2-3 dl morötter. 1-3 msk currymasala. 2-10 msk pressad citron. 1-2 tsk salt. 1-2 cm stora. 1-2 cm stora
Servera med kokt Basmatiris, Naan-bröd och en god Raita. Visst, man kan köpa jättegoda kryddblandningar från Santa Maria och bara blanda med lite cocosmjölk, sen är det klart men jag ville göra min egna variant
Gillar du indiskt. 2-3 st vitlöksklyftor. 2-3 dl passerade tomater. Hej på er. Den här veckan har det blivit lite sisådär men maten, alla tre barnen är sjuka i feber så jag har inte riktigt hunnit ta tag i allt jag tänkt mig… Måndagens middag blev i alla fall av och nu är det dags för recept
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
I helgen väntas middagsgäster i vårt kök och vi tänkte plocka fram en gammal goding från vårt receptskafferi som varmrätt, efterrätten är bestämd och drink innan maten likaså
Om du ändå ska koka denna linsgrytan-dhal, så gör dubbel sats och frys in. Linscurrygryta med indisk kryddning eller Dhal som det heter i indien, skulle lika gärna kunna vara gul ärtsoppa med lite kryddor istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.