De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen
1. Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar
Det kan vara allt från knäckebröd till mjuka limpor, frukostbullar eller filmjölkbröd. Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen
Receptet kommer ursprungligen från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red). Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
blandningen från dag 1. Rör ner blandningen från dag 1 och ha i sirapen. blandningen från dag 1. Ibland kan det hända att vi får fil över som vi inte hinner äta upp innan den har blivit lite för gammal och börjat flocka sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.