I lördags åt vi en av mina favoriträtter som min mamma alltid lagar åt mej - Kyckling Sambaloelek. Blanda grädde, creme fraische, chilisås & sambaloelek i en skål
Blanda ihop creme fraiche, grädde, soya och sambaloelek. Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader. 1-2 tsk sambaloelek
Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambaloelek och lite andra kryddor
Blanda ihop creme fraiche, grädde, soya och sambaloelek. Lägg kotletterna i en smord ugnsform. 11-2 tsk sambaloelek. 11 kg benfri kotlettrad 3 dl creme fraiche 2 dl grädde 1/2 dl soya 1-2 tsk sambaloelek Texas grillkryddaPutsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader
I vanliga fall brukar jag torka men jag har redan en färgglad chilifläta som jag köpte med mig från Barcelona, så jag bestämde mig för att göra en egen sambaloelek istället
Ulek (oelek på holländska) är en mortel av lavasten som gett namn åt den här grund-sambalen. Sambal är en sås som äts på flera platser i Sydostasien, ursprungligen från Indonesien, där det finns hundratals olika varianter
Sambaloelek är helt klart en klockren krydda att ha till att hetta upp olika saker. Klart man kan köpa SambalOelek för en relativt billig slant men jag är som jag är och jag gillar att tillverka mina egna produkter i den mån det går
Tillsätt tomatpuré, sambal och chilisås, rör om. 1 tsk sambaloelek. Fräs lök och bacon, sänk värmen och tillsätt korven när de fått lite färg, sedan paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.