1 Saffranskräm250
g mjölk 0,5 vaniljstång 1 g saffran 50 g råsocker 60 g äggulor, 3 st 20 g majstärkelse 15 g smör
1 Pancake400
g vetemjöl 1 tsk salt 50 g florsocker 1 citron, rasp 1 vaniljstång, fröna 200 g ägg, 4 st 400 g mjölk, 4 dl 200 g vatten, 1,5 dl 1 g saffran 100 g smör, smält
1 Dekoration
DrömmarSaffranskrämen
Häll mjölk, vaniljstång och saffran i en kastrull och låt koka upp, dra sedan kastrullen åt sidan. Vispa därefter upp råsocker, äggula och majsstärkelse. Vispa ned det i mjölkblandningen och låt koka upp under ständig vispning. OBS när det börjat koka forsätt vispa och koka i ca 15 -20 sekunder så stärkelsen sväller ut ordentligt. Tillsätt då smöret och blanda väl. Häll ut på ett bleck. Plasta med plastfilm och ställ in i kylskåp och låt svalna Pancake
Blanda mjöl, salt och socker i en bunke. Tillsätt citronrasp och frön från vaniljstången. Blanda ner äggen och häll sedan i mjölken, lite i taget. Rör tills du får en slät smet. Häll i vattnet och rör om, tillsätt därefter det smälta smöret och saffran. Vispa ordentligt. Stek smeten till pannkakor i smör tills gyllenbrun på båda sidor, låt sedan svalna. Lägg samman tårtan med saffranskräm och krossade kakor i mellan varje pannkaka och gör en hög tårta Dekorera sedan tårtan efter behag med saffranskräm och kakor.
Häll över olja, peppar, timjan ochkrossade vitlöksklyftor. Tryck till med sked eller gaffel. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Placera en bit bakplåtspapper på en skärbräda, använd sedan en kniv och jobba dig runt varje cake pop med kniven lutad in mot botten och skär bort "ringen" av choklad
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Skala och hacka vitlöken grovt. Fräs vitlöken i smöret tills vitlöken och smöret blir gyllenbrunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.