Saffranspancake cake med saffranskräm och krossade drömmar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g mjölk
  • 10,5 vaniljstång
  • 11 g saffran
  • 150 g råsocker
  • 160 g äggulor, 3 st
  • 120 g majstärkelse
  • 115 g smör
  • 1400 g vetemjöl
  • 11 tsk salt
  • 150 g florsocker
  • 11 citron, rasp
  • 11 vaniljstång, fröna
  • 1200 g ägg, 4 st
  • 1400 g mjölk, 4 dl
  • 1200 g vatten, 1,5 dl
  • 1100 g smör, smält
  • 1 Drömmar
  • 1 Saffranskräm250 g mjölk 0,5 vaniljstång 1 g saffran 50 g råsocker 60 g äggulor, 3 st 20 g majstärkelse 15 g smör
  • 1 Pancake400 g vetemjöl 1 tsk salt 50 g florsocker 1 citron, rasp 1 vaniljstång, fröna 200 g ägg, 4 st 400 g mjölk, 4 dl 200 g vatten, 1,5 dl 1 g saffran 100 g smör, smält
  • 1 Dekoration DrömmarSaffranskrämen
  • Häll mjölk, vaniljstång och saffran i en kastrull och låt koka upp, dra sedan kastrullen åt sidan. Vispa därefter upp råsocker, äggula och majsstärkelse. Vispa ned det i mjölkblandningen och låt koka upp under ständig vispning. OBS när det börjat koka forsätt vispa och koka i ca 15 -20 sekunder så stärkelsen sväller ut ordentligt. Tillsätt då smöret och blanda väl. Häll ut på ett bleck. Plasta med plastfilm och ställ in i kylskåp och låt svalna Pancake
  • Blanda mjöl, salt och socker i en bunke. Tillsätt citronrasp och frön från vaniljstången. Blanda ner äggen och häll sedan i mjölken, lite i taget. Rör tills du får en slät smet. Häll i vattnet och rör om, tillsätt därefter det smälta smöret och saffran. Vispa ordentligt. Stek smeten till pannkakor i smör tills gyllenbrun på båda sidor, låt sedan svalna. Lägg samman tårtan med saffranskräm och krossade kakor i mellan varje pannkaka och gör en hög tårta Dekorera sedan tårtan efter behag med saffranskräm och kakor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.