Spara tårtrester/kakor och muffins som ej gått å och använd för att göra cakepops. Doppa bollarna i chokladenoch ställ på en plåt täckt med bakplåtspapper i kylen tills chokladen stelnat
Så det gäller att strössla direkt och inte vänta med det. Idag bakade jag några CakePopsmed Oreo. Stick in pinnarna i dina oreobollar och doppa de i choklad
Tillsätt lite färskost ochchokladsås i taget till det blir en kletig deg som går att forma. En sötsak som passar både stora och små, både att göra och att äta
Här hittar ni den andra varianten jag gjorde, den var med kokoskaka och mörk choklad. Smula sönder kakan och blanda med philadelphiaost till en smidig deg som går att rulla
Den vitachokladenoch saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Blanda de torra ingredienserna, smält blockchokladen i en skål över vattenbad
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvitchokladochchokladmaräng". Finalen vann jag med "Kladdkakamed kanel- och kardemummafudge"
När smöret är smält kan du bryta i den mörka chokladen i bitar och långsamt låta den smälta med. Tryck ner delar av pepparkaksdegen lite här och var i smeten, det blir godast med myyycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.