madelaine

madelaine

Hallongrottor på fullkornsvetemjöl

Hallongrottor på fullkornsvetemjöl

smör. 1vaniljsocker. 1bakpulver. 1socker. 1fullkornsvetemjöl, finmalet. 1hallon, frysta eller färska1. Vispa rumsvarmt smör med sockret t
Blåbärskatalan

Blåbärskatalan

75 g florsocker. 1270 g vetemjöl. 1180 g smör. 115 g vanilijsocker. 155 g ägg [1 st]. 1250 g mandelmassa, rumsvarm
Katalaner

Katalaner

180 g vetemjöl. 1125 g smör, i bitar. 150 g florsocker. 120 g äggula [1 st]. 1150 g mandelmassa. 175 g smör, rumsvarmt
Hemgjord noblesse

Hemgjord noblesse

3/4 dl strösocker. 13/4 dl sötmandel, finhackad. 1200 g mörk chokladSmält strösockret i en stekpanna på medelvärme, men se till att det inte bränns
Mauds äppelsmulpaj

Mauds äppelsmulpaj

äpplen, 850–1000 g. 1smör till formen. 1kardemummakärnor, finstötta. 1smör. 1strösocker. 1vetemjöl. 1havregryn. 1råkräm, kallrörd vaniljsås1
Choko mokko med nougatglaze

Choko mokko med nougatglaze

Sätt ugnen på 175°C. Hacka choklad och valnötter grovt. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Blanda ner kakao, sirap och havssalt
Nougatbitar med kaffesmak

Nougatbitar med kaffesmak

Skär choklad och nougat i bitar. Låt dem smälta tillsammans över ett vattenbad. Rör ner espresson. Bred ut smeten i en form, klädd med bakplåtspapper
Måndagsbrownie

Måndagsbrownie

Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker i en skål eller din köksmaskin. Rör ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en annan skål
Morotskaka, Roy Fares recept

Morotskaka, Roy Fares recept

340 g morötter, finrivna (ca 6). 1300 g vetemjöl (5 dl). 15 g bikarbonat (1 tsk). 17 g bakpulver (1. 5 tsk)
Zeinas New York-cheesecake

Zeinas New York-cheesecake

digestivekex. 1smör. 1färskost. 1ägg. 1socker, kan minskas till 2½ dl för mindre sötma. 1vaniljsocker. 1mjöl. 1juice från en färsk lime eller citron
Dubbelbakad äppelpaj

Dubbelbakad äppelpaj

10 äpplen. 11 tvättad citron, finrivet skal och pressad saft