nöt, kalvkött ) wokad tillsammans med stark turkisk paprika ( sivribiber ) lök och tomat. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska125 gr smör4 st stark turkisk paprika (sivribiber )2 st gul lök delad på mitten och skivad i fina skivor 3 stora ( skalad och hackad ) tomat1 1/2 tsk timjansalt och svartpeppar
Lövbiffsgryta. 4 port. 2 tsk margarin400 g lövbiff12 hela färska chaminjoner1 liten gul lök1 tsk paprikapulver1 msk vetemjöl1 dl kycklingbuljong4 msk tomatpurésalt och peppar2 dl gräddfilSmält matfettet i en stekpanna
Inlägget Turkisk gryta tillagad i ugn dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär
Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär
Ta denna lövbiffsgrytan exempelvis, en gryta som behöver mindre än 10 minuter på sig på spisen och som, med få och enkla ingredienser, är helt fantastiskt god
Över till något trevligare - en krämig lövbiffsgryta som min fina mamma brukar göra. På min meny står just nu Theracough, Nasoferm, Treo och jag dekorerar med pappersnäsdukar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.