Sabayone är enligt mig en av de godaste desserterna man kan äta. Sabayonekräm. Och själv kommer vi nog avsluta påskmiddagen med just det – istället för en kraftig tårta
Jag gjorde en saffrans sabayonne med färska bär och frukter efter recept av Leila. Sedan hällde jag över sabayonne krämen och gratinerade någon minut högst upp i ugnen under grillen med öppen ugnslucka, se upp, här går det snabbt
Hallon och blåbär med Sabayon * 6-8 portioner ca 300 g lätt sötade hallon och blåbär Sabayon. Läs även andra bloggares åsikter om Sabayon , Hallon och blåbär med Sabayon , 6-8 portioner ca
Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Karamelliserad chokladcreme med citronsabayon, granatäpple och krossad mandelskorpa. Sabayon. Sabayon. Vispa sabayonen på medelvärme tills den blir tjock & luftig
Sabayonne med färska bär. Expressen, Sommarbak, LCHF, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Här kommer ytterligare ett recept ur Expressens LCHF tidning Juni numret
Smörbakt blomkål med trattkantarells-sabayonne och fetaost. Trattkantarells-sabayonne. Smörbakt blomkål med trattkantarells-sabayonne och fetaost, 2-4 personer. 3 ägg (sabayonne är en äggsås, så om du vill ha en veganvariant, gör en svampstuvning på vegogrädde istället, det funkar också, men blir lite stabbigare). 3 ägg (sabayonne är en äggsås, så om du vill ha en veganvariant, gör en svampstuvning på vegogrädde istället, det funkar också, men blir lite stabbigare)
Tallrik i fokus med glass, de längre bak med calvados-sabayonne. Calvados-sabayonne. Jag lät min sabayonne stå ca 30 minuter och den förlorade sin fluffighet
Vispa tills sabayonnen är fluffig och tjock. Rensa bären och fördela dem i 4 ugnssäkra portionsformar. Vispa äggulor, florsocker och vin i en bunke över sjudande vattenbad
Till efterrätt i fredags var det meningen att jag skulle gjort sabayone och serverat med bär. Dock glömde jag att köpa vitt vin att ha i min sabayone så det fick bli ett eget ihopkok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.