Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Du behöver en köttkvarn med korvhorn men det är också allt. Salsiccia. För bästa resultat har jag av Gustav Erikson, mästare i charkuteri, fått veta att för bästa resultat ska man mala kött med salt dagen före korvmakeriet
salsicciamed smak av rosmarin och fänkål. Vi köpte med ett så kallat korvkorn till köttkvarnen och detta kom nu till användning, första gången vi gjorde egen korv och riktigt bra blev det
Den kryddas med sött paprikapulver, fänkålsfrön, svartpeppar och peperoncino. Både salsiccia Di Calabria och spansk chorizo stoppas i vanliga grisfjälster vilket gör att dom torkar snabbare
En medmed griskött och samma kryddning som en färsk kalabrisk salsiccia jag gjorde nyligen, det vill säga torkad turkisk chili, fänkålsfrön och fänkålspollen
Vänd ner vitlök och några basilikablad och smaka av med lite salt och svartpeppar. Stek korvarna i olivolja på medelvärme ca 7 minuter tills de nästan är klara. Lägg i tomater och chili och låt steka med ytterligare ca 2 minuter. 4 färska, rå salsiccia
Stek endiverna i ganska rikligt med smör på båda sidorna ett tag så de bara tar färg. Lägg i en extra klick smör och låt de ligga med snittytan neråt på ganska låg värme i stekpannan så ytan karamelliseras
Ugnsbakade endivermed timjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlök och smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlök och timjan, därefter kokta och ugnsbakade med bladpersilja i saft av apelsin
Tro't eller ej, men nu är vi tillbaka med ett inlägg. Det fantastiska med denna lilla side dish är att endiven totalt ändrar karaktär från besk och lite bångstyrig till härligt len, nötaktig och ljuvlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.