Kockduell april 2014
Gourmet light
Gourmet light
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Strawberry Basil Smash
  • 1 drink
  • 5 cl vodka
  • 1,5 cl pressad citron
  • 3 cl sockerlag
  • Smörstekta pilgrimsmusslor
  • 4 smak portioner
  • 4 st färska pilgrimsmusslor
  • 1 msk smör, rumstempererat
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 st schalottenlök, finhackad
  • hackad persilja
  • 150 gram smör
  • 1 msk vatten
  • Betsallad med pepparrot och brynt smör
  • 4 personer
  • 4 st rödbetor
  • 1 stor gulbeta
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl färskriven pepparrot
  • 75 g smör
  • 0,5 dl hasselnötter
  • ärtskott
  • timjan
  • salt & peppar
  • vinäger
  • Kycklingrulle med skum & pepparrot
  • 4 portioner
  • 1 kycklingfilee a 150 gram 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 15 g bladpersilja
  •  
  • Buljong
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl torrt vin
  • 1 msk smör
  •  
  • Färskostcreme
  • 10 gram bladpersilja
  • 2 msk philladelphia 12%
  • 1/4 krm salt
  • Smörstekt torskrygg med morotspuré, söta brödkrutonger och syrlig smörsås
  • 4 portioner
  •  
  • Morotspuréen
  • 4-6 st morötter
  • 50 g smör
  • ½ dl tjock grädde
  • 1 tsk riven pepparrot
  • salt och peppar
  •  
  • Söta brödkrutonger med lök
  • 1 skiva mörk limpa skuren i mycket små krutonger
  • 1 st finhackad charlottenlök
  • Finhackad dill och persilja
  •  
  • Såsen
  • 80 g smör
  • 1 dl vitvin
  • 1 msk socker
  • saften av en citron
  • Finhackad gräslök
  • Karlhjohanssoppa med ankbröst & spenat
  • 4 portioner
  • 1 ankbröst a 400 gram 1/2 tsk + 1/4 tsk + 1/2 krm salt
  • 1/2 krm + 1 krm + 1/4 krm nymald svartpeppar
  • 1/2 schalottenlök 4 små Karl-johans svampar
  • 1/2 msk + 1/2 msk smör
  • 1 dl sherry eller portvin
  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/4 grönsaksbuljongtärning 1/2 dl mjölk
  • 1/2 ask babyspenat (40g)
  • 8 portioner
  • Desserten kan förberedas helt och hållet och plockas fram ur kyl och frys när det är dags.
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde, + 1/2 dl 2 dl kokosflingor
  • 3 st äggulor
  • 1,5 st gelatinblad
  • 75 g choklad, vit
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk honung, flytande
  • 500 g rabarber
  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 1 st vaniljstång
  • 300 g rabarber
  • 1 dl trösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 75 g rabarber
  • Karamelliserad chokladcreme med citronsabayon, granatäpple och krossad mandelskorpa
  • 6 portioner
  • 150 gram mörk choklad (gärna valhrona manjari)
  • 1/2 gelatinblad 1 vaniljstång 3/4 dl socker
  • 2 1/2 dl + 2 1/2 dl vispgrädde
  •  
  • Sabayon
  • 2 äggulor 3 msk socker
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk pressad citron
  •  
  • Garnering
  • 4 italienska mandelskorpor
  • 1 granatäpple Citronmeliss
  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk cognac
  • 2 dl kokos
  • 2 msk florsocker
  • 1.5 msk havssalt
  • 4 st färska pilgrimsmusslor
  • 1 msk smör, rumstempererat
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 st schalottenlök, finhackad
  • hackad persilja
  • 150 gram smör
  • 1 msk vatten
  • Betsallad med pepparrot och brynt smör
  • 4 personer
  • 4 st rödbetor
  • 1 stor gulbeta
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl färskriven pepparrot
  • 75 g smör
  • 0,5 dl hasselnötter
  • ärtskott
  • timjan
  • salt & peppar
  • vinäger
  • Kycklingrulle med skum & pepparrot
  • 4 portioner
  • 1 kycklingfilee a 150 gram 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 15 g bladpersilja
  •  
  • Buljong
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl torrt vin
  • 1 msk smör
  •  
  • Färskostcreme
  • 10 gram bladpersilja
  • 2 msk philladelphia 12%
  • 1/4 krm salt
  • Smörstekt torskrygg med morotspuré, söta brödkrutonger och syrlig smörsås
  • 4 portioner
  •  
  • Morotspuréen
  • 4-6 st morötter
  • 50 g smör
  • ½ dl tjock grädde
  • 1 tsk riven pepparrot
  • salt och peppar
  •  
  • Söta brödkrutonger med lök
  • 1 skiva mörk limpa skuren i mycket små krutonger
  • 1 st finhackad charlottenlök
  • Finhackad dill och persilja
  •  
  • Såsen
  • 80 g smör
  • 1 dl vitvin
  • 1 msk socker
  • saften av en citron
  • Finhackad gräslök
  • Karlhjohanssoppa med ankbröst & spenat
  • 4 portioner
  • 1 ankbröst a 400 gram 1/2 tsk + 1/4 tsk + 1/2 krm salt
  • 1/2 krm + 1 krm + 1/4 krm nymald svartpeppar
  • 1/2 schalottenlök 4 små Karl-johans svampar
  • 1/2 msk + 1/2 msk smör
  • 1 dl sherry eller portvin
  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/4 grönsaksbuljongtärning 1/2 dl mjölk
  • 1/2 ask babyspenat (40g)
  • 8 portioner
  • Desserten kan förberedas helt och hållet och plockas fram ur kyl och frys när det är dags.
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde, + 1/2 dl 2 dl kokosflingor
  • 3 st äggulor
  • 1,5 st gelatinblad
  • 75 g choklad, vit
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk honung, flytande
  • 500 g rabarber
  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 1 st vaniljstång
  • 300 g rabarber
  • 1 dl trösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 75 g rabarber
  • Karamelliserad chokladcreme med citronsabayon, granatäpple och krossad mandelskorpa
  • 6 portioner
  • 150 gram mörk choklad (gärna valhrona manjari)
  • 1/2 gelatinblad 1 vaniljstång 3/4 dl socker
  • 2 1/2 dl + 2 1/2 dl vispgrädde
  •  
  • Sabayon
  • 2 äggulor 3 msk socker
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk pressad citron
  •  
  • Garnering
  • 4 italienska mandelskorpor
  • 1 granatäpple Citronmeliss
  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk cognac
  • 2 dl kokos
  • 2 msk florsocker
  • 1.5 msk havssalt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.