God rödkålmed smak av jul. Krydda med salt. Lägg kål, lök och äpple i en kastrull. Fördelen med att köpa ekologisk rödkål är, förutom att den inte har besprutats, att huvudena inte är så stora
Vi åt den här härliga vintersalladen till lunch igår, rödkål, äpplen, rödlök, rostade hasselnötter och så en god dressing med olivolja och citron på det
Rulladerna serverades med sås på baserat på grädden som de sjudit i, några rejäla klyftor av ugnsbakad bakpotatis, klassisk rödkål samt en topping av granatäpplekärnor som fick ge den sista touchen i form av syrlighet och lite krisp
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.