Blanda med olja och salt. Ta ut och blanda försiktigt med apelsinskal. Julmat – här är Lands bästa recept Rostad rödkål med äpple och pumpakärnor Ingredienser 8 bufféportioner 500 g rödkål 2 rödlökar 2 msk rapsolja flingsalt 3 små juläpplen ½ dl pumpakärnor 2 tsk rivet apelsinskal Gör så här Sätt ugnen på 225 grader
Salt & peppar. Rödkål, precis som all annan kål egentligen, tycker jag ska masseras i olivolja innan den blandas med resterande ingredienser (om den ska ätas rå), då blir den extra god och smakfull - och lättare att tugga
Therese Wester och Katarina Sibelius hittade på ett lite grövre bröd medfikon och hasselnötter. Julen har kommit till Solhaga med allt vad det innebär av saffransbullar, pepparkakor, chokladpraliner, julgranar och annat gott för både magen och ögat
Förra året regnade det nästan varje dag i september så det känns bra att det hittills har varit en solig månad, vilket stämmer väl överens med vad Bondepraktikan säger, precis som det gjorde förra året
Gnocchisallad med svamp, äpple, nötter & skinkchips. Salt &Peppar. Det kan ju liksom inte bli annat än gott att blanda smörstekta gnocchisar med svamp, rostade hasselnötter, timjan, äpple och grädde
Riv äpplet och ha i detta tillsammans medhasselnötter och tranbär. Brödet blir extra saftigt av det rivna äpplet, och sedan kommer det små smakexplosioner från hasselnötter och tranbär
Jag hade kvar kanderade hasselnötter från nötchokladen med flingsalt, en bit mandelmassa och nougat hittade jag i kylskåpet och torkade fikon hade vi köpt hem som vi alltid har hemma på julen
Mustig och god hummersoppa med nya tillbehör som äpple och rostade hasselnötter. Red av med Maizena till lagom konsistens och smaksätt med konjak, smör, salt och cayennepeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.