Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 250 g sötpotatis ½ gul lök, hackad 1 vitlöksklyfta, pressad 1 burk kikärter, ca 400 g 1 ägg 2 dl havregryn ¾ dl vetemjöl ½ tsk salt 2 tsk sambal oelek 1 msk Arla® Svenskt Smör Arla® Svenskt Smör Krämig ostyoghurt: 150 g Apetina® vitost 1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt svartpeppar Tillbehör: 1 rödlök 65 g blandad grönsallad 50 g ärtskott
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Späd på med lite vatten om det blir för tjockt. Hetta upp och smaka av med salt, cayennepeppar och ev mer vin, strö över persilja och servera med en klick aioli och ett mustigt bröd
kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat. Till dagens lunch blev det denna krämiga maträtt. Eftersom jag inte gillar sås som är gjord på matgrädde så gör jag min med matyoghurt och lite matgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.