Söt, Seg & Kryddig Kola. Igår kokade jag kola minsann och hela köket doftade varmt socker och kryddor. Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Kryddtorget Söt, Seg & Kryddig Kola
Den är inte lika söt som vanlig sirap men kan användas till bakning och matlagning. Har man inte den här sirapen kan man ta vilken sirap eller sötning som helst (eller strunta i det, men då blir brödet såklart inte så sött som jag ville i det här fallet)
Så idag blev det en billigare hemlagad ochkryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. Stek nötfärsen i olivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén och harissan, låt fräsa med
Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.