Dagen efter kom världens bästa Gittan med dessa mandlar till mig. Hasplade ur mig att det är lite synd om mig som inte kan tillaga nåt med nötter hemma eftersom en av mina pojkar är nötallergiker
Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i 1 minut. Rosta mandlarna i 10 minuter i ugnen. 200 g oskalad sötmandel
Rör om tills saltet lösts upp och pulvret blandats upp med vattnet. Lägg i mandlarna och rör om. Plocka upp mandlarna ur vätskan och lägg på en bakplåtsklädd ugnsform
Personligen köper jag oftast ekologiska nötter som blivit allt vanligare bland nötutbudet i våra vanligaste livsmedelsbutiker, vilket gör att man kan slippa att få i sig alla onödiga bekämpningsmedel
Blanda nötter, mandlar, sesamfrö och kryddor i en skål. 2 1/2 dl mandlar. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp äggvitan och rör ner den och honungen i skålen
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Krydda med lite av kryddblandningen och flingsaltet efter smak
Rostademandlarmed havssalt och lakrits. Häll mandlar, lakrits och salt i en stekpanna. 100 g mandlar. Häll upp mandlarna på en bakpappersklädd plåt och strö lite extra salt på dem och rosta mitt i ugnen i 5 -10 minuter. 100 g mandlar
Nötter hör Julen till och de här är första gången ja gör saltamandlar,brukar alltid göra söta julgodis med nötter men man blir förvånad hur lätt och hur gott det är verkligen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.