Rör om tills saltet lösts upp och pulvret blandats upp med vattnet. Lägg i mandlarna och rör om. Plocka upp mandlarna ur vätskan och lägg på en bakplåtsklädd ugnsform
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Krydda med lite av kryddblandningen och flingsaltet efter smak
Rostademandlarmed havssalt och lakrits. Häll mandlar, lakrits och salt i en stekpanna. 100 g mandlar. Häll upp mandlarna på en bakpappersklädd plåt och strö lite extra salt på dem och rosta mitt i ugnen i 5 -10 minuter. 100 g mandlar
Här har jag gjort en riktigt vaniljstinn variant toppad med lite nötsmul, och när man tar en sked av pannacottan uppenbarar sig en liten gömma av havtornsmarmelad
Dagen efter kom världens bästa Gittan med dessa mandlar till mig. Hasplade ur mig att det är lite synd om mig som inte kan tillaga nåt med nötter hemma eftersom en av mina pojkar är nötallergiker
En ljuvlig småkaka med mör botten, marängtäcke och rostademandlar/mandelspån. Har du ingen matberedare går det bra att arbeta upp en snabb deg förhand med
Toppa med finhackad koriander, finhackade mandlar eller jordnötter, hela rödpepparkorn och lime. Som ni vet, delar jag ytterst sällan med mig av recept som innehåller kött här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.