Tre underbara ting. När jag bestämde mig för att ge upp och gå hem från jobbet i torsdags eftermiddag fick jag en liten söt post it av en av våra rara sköterskor, Marie
Jordgubbar är alltid gott. här en variant på marinerade gubbar. Honung/lime/marinerade jordgubbar* 1 l färska jordgubbar 2 msk flytande honung 1 st lime, rivet skal ½ lime, (pressad saft) Gör så här
Här kommer mitt recept på långkokt fläsklägg som jag brukar glasera (sautera) i honung. Fläsklägg kommer tillbaka mer och mer på både restauranger och matborden hemma, förr i tiden var det en klassiker med fläsklägg och rotmos men då jag inte gillar rotmos men älskar fläsklägg så har jag testat att äta fläsklägget på många olika vis
Tänd grillen för bra glöd och sätt på vatten till gnocchin. Blanda vatten, tomatpuré, honung och vinäger tillsammans med salt, svartpeppar samt rosmarinen
Säsongen för sparris är kort i Sverige (maj-juni) så nu gäller det att passa på. Igår vispade vi ihop en sparrisrisotto till middag, gott och mycket enklare än man kan tro (speciellt när det är sambon som gör allt jobb
Nu har de första svenska äpplena kommet. De är väldigt syrliga och passar fint till äppelkakor. ÄpplemarängtårtaÄpplemarängtårtan är en lundensisk specialité och skapades av konditorn på konditori Lundagård
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.