Solen skiner denna underbara höstdag och det är hög säsongför nyponen. Underbart gott på scones, till havregröten, till en lite lyxigare helgfrukost, på ostbrickan eller varför inte servera som mingelsnacks med färskostcréme på pepparkakor
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Baconlindad sparris. Igår år vi stekt lax med hollandaisesås och baconlindad sparris. Jag tycker om sparris med jag har aldrig lindad bacon runt tidigare
Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka
Om jag skulle ändra på något så kanske jag skulle försöka justera sältan lite. 4 middagsportioner. 1. Riv morötterna med det grövre rivjärnet och hacka schalottenlöken
Framför allt är det också en rejäl dos antioxidanter via den mörka chokladen vilket passar perfekt i samband med träning då fysisk ansträgning innebär en extra belastning på immunförsvaret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.