Så här på tisdagen panerade jag fisken med panko och serverade med en kall sås. Servera fisken med den kalla såsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta
Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
Blanda i riset o krydda med curryn efter smak. Eftersom jag bor på västkusten så har vi ju tillgång till färsk fisk, men det går lika bra med frusen och riset är ett omgjort VV recept som jag tycker är helt underbart gott, riset går att göra t
Fyll på med mer vatten om det kokar in för mycket. Servera med kokt potatis. 2 msk vetemjöl och 2 msk ströbröd, peppar och lite saltMan behöver en stekplåt med kant och lock. Täck med lock och koka fisken färdig ca 10 minuter
Att det kallas för lillelördag har vi fått veta har att göra med att det förut kallades piglördag, vilket innebar att pigorna hade ledigt på onsdagen istället för på lördagen
Jag brukar komplettera denna typ av rätt med en god olivolja eller skirat smör för att öka på mängden fett som jag behöver för att hålla mig mätt och nöjd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.