Ugnsbakad sej med gurktopping. Lägg fisken på en smord ugnsplåt. Ugnsbakad sej med gurktopping. Smält smöret och vispa ner vetemjölet, vispa sedan ner mjölken litei taget, vatten och buljongtärningen
Pepparroten ger en rivig styrka som passar väl i denna sötsyrliga sås. Du behöver inte vara rädd att den ska bli för stark utan slösa gärna med goda pepparroten
Sej är en brutalt underskattad fisk. Låt mig bara säga, först av allt, att det - åtminstone under min barndom - aldrig förekom att någon köpte fisk på måndagar
Tillsammans med sejblir det smakrik och trevlig vardagsmat. Dill & crème fraiche funkar bra ihop – och ansjovis är både jag och mina smaklökar barnsligt förtjusta i
Pepparroten ger en rivig styrka som passar väl i denna sötsyrliga sås. Du behöver inte vara rädd att den ska bli för stark utan slösa gärna med goda pepparroten
Inspirerad av lunchen från Kilsslakteri på Smaka på Värmland i lördags var jag ju bara tvungen att prova på att göra en pepparrotssåstill gårdagens middag, kebab ipitabröd med diverse grönsaker
Ingredienser 300 g mjöligpotatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fiskibitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitarsejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med. 200 g tinad, värmd bladspenat och citronklyftor
Idag har varit en sådan där dag när matmotivationen och fantasin tryter (JA även jag har sådanna dagar), som tur är bor jag hemma och låter mina föräldrar laga allt mat på sådanna dagar (och även dagar då jag intehinner)
Zucchiniinlindadsej med soltorkad tomat och oliver. Lätt och fräscht var melodin för dagens lunch. Jag brukar komplettera denna typ av rätt med en god olivolja eller skirat smör för att öka på mängden fett som jag behöver för att hålla mig mätt och nöjd
Jag väljer ofta sejtill vardags. Det är en god fisk med oförtjänt grått rykte, enligtmig. Här serverad med italienska smaker, upphovsmannen är Paolo Roberto (Mitt kök/Expressen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.