Blinier eller Blini som det också kallas är liten boveteplättar som gärna här i Sverige serveras tillsammans med löjrom, hackad rödlök och lite uppvispad Crème fraîche
Blinier (Ryskaboveteplättar) under "Maslenitsan". Maslenitsa, ("smörveckan"), också känd som bland annat pannkaksveckan är en rysk religiös och folklig högtid
Glutenfritt har blivit lite omstritt på sistone. I min familj finns äkta celiaki och jag är glad att jag inte verkar ha det, men jag märker att magen mår mycket bättre utan vetemjöl, särskilt i form av bröd, kakor eller pannkakor
Blanda köttfärsen med den hackade löken, ägget och grädden. Tillsätt ströbrödet och örtkryddorna och rör till en jämn smet som du låter vila i kylskåpet en halvtimme
Koka upp vatten i en liten kastrull, slå av värmen men låt kastrullen stå kvar på plattan. Ställ en skål med rund botten över vattenbadet och vispa äggvita + strösocker till hårt skum
När jag var gravid med Vera köpte jag ett plättlagg som man gjorde hjärtformade plättar i. Jag såg framför mig hur jag skulle grädda plättar på det mest idylliska vis
Och min favorit från ryska köket. HEJ. Nu ska ni få recept på världens godaste sallad. Den ska stå i fyra dagar och jäsa men förutom det är den jätteenkel att göra
köttfärspannan kommer här som ett litet middagstips för en kväll med lite tid. Den kommer från gamla klassiska Vår kokbok som jag fick med mig av mamma när jag flyttade hemifrån
Kram Milla Boveteplättar. Jag har under våren testat att göra olika varianter på dessa plättar och kom fram till att jag tyckte denna blandning blev bäst
Ryska köttbullar -Bitok-. Servera köttbullarna med stekt vitkål, syrade grönsaker och om du vill göra det hela helt enligt den ryska traditionen så skall köttbullarna serveras tillsammans med grovt hackad saltgurka och rödbeta samt en smetana sås
Så här kommer receptet från Saltå Kvarn på Ryskt lantbröd. Dag 1. 450 gram Vatten (45 gradigt)300 gram Rågmjöl20 gram Surdegsgrund (Rågsur)Blanda väl, låt jäsa i minst 12 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.