Tjingeling. Hoppas allt är bra. Igår var jag hemma med barnen, en sån där lugn dag bara med bakning, biblioteksbesök, handla osv… Skönt att hinna sånt emellanåt
Men så läste jag Ulrika Davidssons utmärkta bok “Baka Glutenfritt” och tänkte att jag skulle pröva. Jag har varit misstänksam mot att baka glutenfria lussebullar eller bullar över huvud taget
Testade att göra lchf våfflor idag med mandelmjöl , och jovisst det blev gott. ) Recept 4 ägg 2 dl mandelmjöl 2 dl grädde 2 tsk bakpulver 1 msk fiberhusk Vaniljpulver Lite salt Blanda ihop allt till en smet
Smör och glutenfritt ströbröd till formen. Klassisk sockerkaka som blir mjuk och saftig. Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Eller är det rent utav så att den gamla devisen, "Kärt barn har många namn" stämmer med pajen, fast snarare då att "kär paj har många olika stavningar"
Att baka ett riktigt gott bröd till påskbuffén tycker många är viktigt. Ett av mina absoluta favoritbröd är detta ljuvliga brytbröd som är helt perfekt att lägga fram på buffébordet