Kika gärna in några av mina andra pannkaks- och lättrecept här nedan. Blinier eller Blini som det också kallas är liten boveteplättar som gärna här i Sverige serveras tillsammans med löjrom, hackad rödlök och lite uppvispad Crème fraîche
Blanda köttfärsen med den hackade löken, ägget och grädden. Tillsätt ströbrödet och örtkryddorna och rör till en jämn smet som du låter vila i kylskåpet en halvtimme
Koka upp vatten i en liten kastrull, slå av värmen men låt kastrullen stå kvar på plattan. Ställ en skål med rund botten över vattenbadet och vispa äggvita + strösocker till hårt skum
Och min favorit från ryska köket. - 3 kilo vitkål (efter avskalning och borttagning av diverse). - 2 matskedar salt. - 1 matsked socker. - 3 stora morötter. Klämningen för mig brukar ta ca 15-20 minuter
När rusket kommer och frosten smyger på är inget bättre att baka & laga mat. Vi hade marknad i skolan och mina piroger tog slut ganska så fort *ler*Andra recept på ryska piroger hittar du HÄREtt tips
Ryska köttbullar -Bitok-. Servera köttbullarna med stekt vitkål, syrade grönsaker och om du vill göra det hela helt enligt den ryska traditionen så skall köttbullarna serveras tillsammans med grovt hackad saltgurka och rödbeta samt en smetana sås
Så här kommer receptet från Saltå Kvarn på Ryskt lantbröd. Dag 1. 450 gram Vatten (45 gradigt)300 gram Rågmjöl20 gram Surdegsgrund (Rågsur)Blanda väl, låt jäsa i minst 12 timmar
Det finns studier som visar att ämnet allicin i vitlök fungerar som en antioxidant och skyddar kroppen mot cancer och hjärt-kärlsjukdom, men vitlöken ska pressas för att dessa ämnen ska komma till nytta och vitlökssmaken blir också starkare då
Jag lägger ut recept på "vanliga" amerikanska pannkakor och LCHF-vänliga. ) När hon väl smakade pannkakorna så sa hon att de smakade precis exakt som mormors ryska plättar oladji
Med inslag av både ryska tolvslag (de var ganska många), snapsvisor och ett utomordentligt quiz var middagen verkligen en skönt utdragen process utan stress
Jag måste bara tipsa om den här helt otroligt saftiga och goda kycklingen, som vi åt häromdagen. Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.