Det blir att packa med sig matsäck och idag gjorde jag baguetter som kommer passa utmärkt. Blanda ihop alla ingredienser i en köksassistent eller som jag med en elvisp med degkrokar
Smula ner jästen och blanda med fingervarmt vatten. Dela upp degen i 4 delar och gör vridna baguetter direkt på plåten utan att röra degen för mycket. Låt baguetterna grädda i 12 minuter på eftervärme
3st baguetter. Drag försiktigt i varje degbit lite och vrid 4-5 varv tills en baguette är format och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in en skål/form med 1-2dl vatten i botten av ugnen och grädda bröden i mitten av ugnen på 225´c i ca. 3st baguetter
Vrid baguetternamed lätt hand och lägg på papprad plåt. I receptet står det att man endast ska röra ihop degen kvällen innan, jag har testat receptet två gånger nu och valt att arbeta in mjölet med köksassistenten, fungerar också utmärkt
När det kommer till just köttgrytor så tycker jag väldigt mycket om den rustika sorten med stora matiga bitar och enkla ingredienser, och det är exakt vad denna grytan är
Dela degen i tre bitar och forma bitarna till baguettermed väl mjölade händer. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin
Täck bunken med ett lock och låt jäsa i ungefär åtta timmar. Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.