Smula jästen i en bunke och tillsätt den ljumma blandningen medan du rör om så att jästen löser sig. Lägg kakorna på plåt täckt med bakplåtspapper och nagga dem med gaffel
Med planering är det ingen konst. Leilas baguetter är nog de godaste baguetter som finns. Pensla bröden med vatten och gör sen några vassa snitt med en vass kniv eller ännu hellre med ett rakblad
Smörj en bunke med lite olja (för att degen skall lossa lätt) och lägg i degen. Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
Det blir att packa med sig matsäck och idag gjorde jag baguetter som kommer passa utmärkt. Blanda ihop alla ingredienser i en köksassistent eller som jag med en elvisp med degkrokar
Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Dels så flyter de inte ut och blir platta, utan blir runda och fina, och dels är det så bra med lufthålen på plåten när man använder varmluftsugn
Smula ner jästen och blanda med fingervarmt vatten. Dela upp degen i 4 delar och gör vridnabaguetter direkt på plåten utan att röra degen för mycket. Låt baguetterna grädda i 12 minuter på eftervärme
Jag använder baguetteplåt som jag köpt hos "Bagaren och Kocken", om du inte har det funkar det att lägga rullade handukar mellan baguetterna när de jäser
Skåra dem med vass och tunn kniv. Skär istället (vass kniv) degen i tre delar och bara forma eller "fös" ihop degbitarna till avlånga baguetter - lika långa som bakplåten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.